Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kalkan-27” Operasyonları: 1029 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Kalkan-27” operasyonları kapsamında 1029 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, insan kaçakçılığı yapanların ülkeyi düzensiz göçün hedefi haline getirmesine asla müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ile Göç İdaresi Başkanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirildi. İzmir, Edirne, Kocaeli, Muğla, Van, Antalya, İstanbul gibi 27 ilde düzenlenen operasyonlar 4 gün boyunca sürdü.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda 84 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını ve bunlardan 25’inin tutuklandığını, 7’sinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını bildirdi. Diğer şüphelilerin ise adli işlemlerinin devam ettiğini belirtti.

Yakalanan düzensiz göçmenlerin, ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildiği ifade edildi. Yerlikaya, operasyonları yürüten emniyet mensuplarını ve Göç İdaresi personelini tebrik ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” sözleriyle destek verdi.