Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O teleferik hattı kapatılıyor! Oy çokluğuyla kabul edildi

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, mahkeme kararıyla seferleri durdurulan Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının tasfiye edilmesine yönelik komisyon raporunu oy çokluğuyla kabul etti.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB)

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, mahkeme kararıyla seferleri durdurulan Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının tasfiye edilmesine yönelik komisyon raporunu oy çokluğuyla kabul etti. Temmuz ayı üçüncü oturumu, Meclis İkinci Başkanvekili Emre Doğan başkanlığında gerçekleştirildi ve Belediye Meclisi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Oturumda, önceki toplantının tutanağı ve komisyon raporları oylamaya sunuldu. Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı ve tesisine ilişkin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu müzakereye açıldı. AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal, raporda teleferik hattının kapatılması, mevcut tesisin ve ekipmanların demontajı, satılması, hibe edilmesi veya ABB bünyesinde başka bir yere nakledilmesi için EGO Genel Müdürlüğüne yetki verilmesinin talep edildiğini belirtti.

Ünal, mahkeme kararının yalnızca imar eksikliklerinin giderilmesine yönelik olduğunu ve teleferik hattının düzenlenip çalıştırılabileceğini savundu. Ayrıca, teleferiğin son 5 yılda verimli çalıştırılamadığını ve mevcut kararın uygun olmadığını ifade ederek, CHP grubunun raporu yeniden gözden geçirmesini önerdi.

CHP Elmadağ Meclis Üyesi Burak Koç ise, teleferik hattının bakım ve onarımının 2013 yılında yapımını üstlenen İtalyan firma tarafından sağlandığını ve aylık giderlerin 10 milyon lira olduğunu belirtti. Teleferiğin gelirinin ise sadece 700 bin lira olduğunu ve bu durumun her ay 9 milyon 300 bin lira zarar anlamına geldiğini vurguladı.

Yapılan açıklamaların ardından, Doğan’ın oylamaya sunduğu rapor oy çokluğuyla kabul edildi. Komisyon raporunda, mahkeme kararına dayanarak Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının kapatılması, tesis ve ekipmanların demontajı, satılması, hibe edilmesi veya uygun bir yere nakledilmesi için EGO Genel Müdürlüğüne yetki verilmesinin uygun görüldüğü ifade edildi.

Oturum, AK Parti Sincan Meclis Üyesi Zülkifli Ceylan’ın Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ibadete açılmasının yıl dönümüne dair konuşmasının ardından, Meclis İkinci Başkanvekili Doğan tarafından yarın saat 18.00’de toplanmak üzere kapatıldı.