Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Romanya’dan Antalya’ya Gelen Turist Sayısı Yüzde 15 Arttı

Antalya, turizmdeki başarısını sürdürüyor. Yılın ilk altı ayında Antalya’ya gelen yabancı turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artarak 6 milyon 200 bin kişiye ulaştı. Bu dönemde Romanya’dan gelen turist sayısında ise yüzde 15’lik bir artış kaydedildi.

Antalya, turizmdeki başarısını sürdürüyor.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Romanya vatandaşlarına sağlanan vize muafiyetinin turizme olumlu yansıdığını belirtti. Saatçioğlu, özellikle temmuz ve ağustos aylarında Romanya’dan gelen turist sayısında yüzde 25 artış hedeflediklerini dile getirdi.

Antalya’ya en fazla turist gönderen ülkeler arasında Rusya 1 milyon 450 bin ziyaretçiyle ilk sırada yer alırken, Almanya 1 milyon 325 bin turistle ikinci, İngiltere ise 650 bin turistle üçüncü sırada bulunuyor. Polonya’dan da 460 bin turist Antalya’yı ziyaret etti.

Antalya’da otellerde doluluk oranlarının yüzde 85-90 arasında seyrettiğini ifade eden Saatçioğlu, Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Avrupa’dan gelen turist sayısını etkilediğini ancak turnuştan sonra ciddi rezervasyon akışı beklediklerini söyledi.

Antalya’nın farklı pazarlara hitap ettiğini vurgulayan Saatçioğlu, Romanya’nın da yükselen pazarlar arasında yer aldığını ve Romanyalıların özellikle İstanbul, Ege ve Antalya’yı tercih ettiğini belirtti.

Kundu tesisler bölgesindeki bir otelin genel müdürü İsmail Çağlar ise Orta Doğu pazarında ciddi bir hareketlilik yaşandığını ve Romanya vatandaşlarına sağlanan vize kolaylığının bu hareketliliği desteklediğini ifade etti.