Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TDV, Kurban Etlerini Gazze’ye Ulaştırıyor

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İzani Turan, hayırseverlerin Gazze için bağışladığı kurban etlerini Mısır’da kiraladıkları soğuk hava depolarında muhafaza ederek, peyderpey 800 bin kişiye ulaştıracaklarını belirtti.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV)

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yardımları sürdürdüklerini ifade etti. Bugüne kadar hijyen malzemeleri, gıda, un, yakıt, giyecek ve yardım kolileri olmak üzere tutarı 7 milyon dolardan fazla yardımı Gazze’ye ulaştırdıklarını dile getirdi.

Kurban mevsiminde milletin 36 bin 700 hissesini Filistin ve Gazze için bağışladığını belirten Turan, “Anında ulaştırma imkanımız olmadığı için etlerimizi zayi olmasın diye Mısır’da soğuk hava depoları kiraladık. Etleri bölüp paketledik ve bu depolara yerleştirdik. İnşallah bunları peyderpey Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.” dedi.

Turan, 1 milyon 200 bin Filistinliye ve Gazze’de 800 bin mağdura kurban etlerini ulaştıracaklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Bir kısmını gönderdik ama büyük bir kısmı şu anda soğuk hava depolarımızda muhafaza ediliyor. İçeriye rahat gireceğimiz zaman onları da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış olacağız.”

Gazze’de günlük olarak 3 bin 500 kişiye yemek dağıtımı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Turan, gelecek cuma günü Türk Kızılay ile birlikte Gazze için 30 tırdan oluşan yardımı göndereceklerini bildirdi.