Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

THY Genel Müdürü Ekşi: “Avrupa’ya Haftada 1900’den Fazla Uçuş Gerçekleştiriyoruz”

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Avrupa’ya haftada 1900’den fazla uçuş gerçekleştirdiklerini belirtti.

 Türk Hava Yolları

Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin (ACI Europe) “34. Yıllık Kongresi ve Genel Kurulu”nda konuşan Ekşi, THY’nin dünyanın en çok ülkesine uçan hava yolu olduğunu vurguladı. Ekşi, şu anda 130 ülkeyi 347 destinasyonla dünyaya bağladıklarını ve dünya sivil havacılığının önemli bir parçası olduklarını ifade etti.

Ekşi, Türk Hava Yolları’nın Avrupa’da 42 ülkede 121 destinasyona uçuş sağladığını ve haftada 1900’den fazla uçuş gerçekleştirdiklerini söyledi.

Geçen yıl 90. yaşlarını kutladıklarını belirten Ekşi, 2003 yılından bu yana uçuş ağlarını sürekli genişlettiklerini ve 2033 yılına kadar 400 noktaya uçmayı hedeflediklerini dile getirdi. Ayrıca THY’nin dünyanın 9. en büyük filosuna sahip olduğunu ve 2033 yılına kadar 813 uçakla dünyanın 3. büyük filosu olmayı planladıklarını belirtti. Ekşi, geçen yıl Airbus’tan 355 uçak siparişi verdiklerini de ekledi.

TAV Havalimanları Üst Yöneticisi Serkan Kaptan, 2023 yılında 15 havalimanında 96 milyon yolcuya hizmet verdiklerini açıklarken, Pegasus CEO’su Güliz Öztürk ise Türkiye’nin en büyük ikinci hava yolu şirketi olduklarını ve geçen yıl 32 milyon yolcu taşıdıklarını belirtti. Öztürk ayrıca, 148 noktaya uluslararası uçuşlar düzenlediklerini ve İstanbul’un stratejik konumunu avantaj olarak kullanarak aktarmalı trafiği artırdıklarını söyledi.