Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle giriş yaptı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP), ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yüzde 0,3’lük bir yükselişle 12.749,00 puandan başladı.

Borsa İstanbul Vadeli İşlem

Ağustos vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışının üzerinde 12.749,00 seviyesinden işlem gördü. Cuma günü dalgalı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı 12.715,50 puandan tamamladıktan sonra akşam seansında yüzde 0,1 artarak 12.730,00 puana çıkmıştı.

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın dünkü faiz indirim açıklamalarıyla birlikte piyasalarda belirsizliklerin devam ettiğini, özellikle ABD’de Donald Trump’ın yeniden başkan seçilme ihtimalinin ticaret savaşları ve jeopolitik riskler üzerindeki etkisini artırdığını belirtiyorlar.

Cumhuriyetçi Parti’den başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Trump’ın Pensilvanya’daki mitingde silahlı saldırıya uğraması ise hem siyasi arenadaki gelişmeleri etkiliyor hem de gelecek dönemde ABD ekonomi politikalarına ilişkin belirsizlikleri artırıyor.

Analistler, bugün yurt içinde bütçe dengesi verisinin, yurt dışında ise Almanya ve Avro Bölgesi’nde ZEW beklenti endeksleri ile ABD’de perakende satış verilerinin piyasalar tarafından yakından izleneceğini ifade ediyorlar. Teknik açıdan endeks kontratında 12.800 ve 12.900 seviyelerinin direnç, 12.600 ve 12.500 puanın ise destek konumunda olduğu vurgulanıyor.