Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GSB Yaz Okulları ve Seyahatsever Yurt Hizmetleri Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı,

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yaz okulları, seyahatseverlere yönelik yurt hizmetleri ve Müzekart uygulamasını başlattı. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu, yaz okullarının Türkiye genelinde 498 gençlik merkezinde düzenlendiğini açıkladı. Programlar arasında robotik kodlama atölyeleri, maket uçak yapımı ve el sanatları gibi çeşitli aktiviteler bulunuyor.

Efendioğlu, yaz okullarının başlangıcında yapılan açıklamada, gençlerin sabah saat 09.00’dan akşam saat 18.00’e kadar gençlik merkezlerinde çeşitli eğitim ve aktivitelere katılabileceklerini belirtti. Programın, ortaokul (11-14 yaş) ve lise (15-18 yaş) yaş gruplarına özel olarak tasarlandığını vurgulayan Efendioğlu, gençlerin spor, gezi faaliyetleri, yarışma programları ve atölye çalışmaları gibi etkinliklere katılacaklarını ifade etti.

Gençlik merkezlerindeki aktivitelerin yanı sıra, huzurevi ziyaretleri, çevre temizliği ve fidan dikme gibi sosyal sorumluluk projelerinin de bulunduğunu söyleyen Efendioğlu, yaz boyunca devam edecek programların gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Seyahatsever uygulaması kapsamında ise Efendioğlu, gençlerin yaz döneminde 81 ilde GSB’ye bağlı yurtlarda ücretsiz konaklayabileceklerini ve Müzekart uygulamasıyla ülke genelinde 300’den fazla müze ve ören yerini ücretsiz ziyaret edebileceklerini açıkladı. Bu imkanlardan yararlanmak isteyen gençlerin Bakanlık çağrı merkezi üzerinden rezervasyon yaptırabileceklerini belirten Efendioğlu, projelerin gençlerin yaz dönemini dolu dolu geçirmelerini amaçladıklarını dile getirdi.