Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD mahkemesinden Eylem Tok kararı

John Joseph Moakly Adliyesi’nde yapılan iade duruşmasında, Türkiye’ye iade talebi değerlendirildi ve Eylem Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verildi

John Joseph Moakly Adliyesi'nde

Anne Eylem Tok, İstanbul’da karıştığı ölümlü trafik kazasının ardından 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçırdıktan sonra Türkiye’nin talebi üzerine Boston’da yakalandı. John Joseph Moakly Adliyesi’nde yapılan iade duruşmasında, Türkiye’ye iade talebi değerlendirildi ve Eylem Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Duruşmada, Tok’un avukatı, Türk hukukuna göre iadenin ancak suçun en az bir yıllık hapis cezasını gerektirdiğini savunarak, müvekkilinin kefaletle serbest bırakılmasını talep etti. Savcı Kristen Kearney ise Türk makamlarının ek iddialarını gündeme getirerek, suç mahallindeki delillerin yok edilmesi veya değiştirilmesi gibi iddialarda bulundu.

Hakim Donald L. Cabell, ABD ile Türkiye arasındaki iade anlaşması çerçevesinde savunma ve savcılık makamlarının iddialarını incelemek üzere duruşmayı erteledi ve tarafları ağustos ayı içinde yeni bir duruşma tarihi belirlemeye çağırdı. Bu süreçte Eylem Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın mektubunda, Türkiye’nin iade talebinin gereklilikleri karşıladığı vurgulanmış ve yeni bilgiler doğrultusunda Tok’un iadesinin uygun olduğu belirtilmişti.