Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AB’den ABD’ye Tepki: “Bir Ayda Çok Fazla İnsan Ölecek”

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, ABD’nin Gazze’deki insani durumu iyileştirmek için İsrail’e verdiği 30 günlük sürenin, “çok fazla insanın ölümüne” yol açabileceğini belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Dış

Borrell, “Bir ay boyunca insanların öldürülmesi, bu çok fazla insan demek,” ifadelerini kullandı.

Brüksel’de düzenlenen AB Zirvesi öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Borrell, zirvede Ukrayna, Orta Doğu, Gürcistan ve Venezuela gibi önemli konuların ele alınacağını vurguladı. “Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin ‘Zafer Planı’ ile barış planı arasında bir bağlantı kurmalıyız,” diyen Borrell, Ukrayna’nın desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Orta Doğu’daki İnsani Kriz

Borrell, Orta Doğu’daki durumun bir felaket olduğunu ve insani krizin kronikleştiğini ifade etti. “18 bin çocuk yetim kaldı. Lübnan nüfusunun yüzde 20’si göç etmek zorunda kaldı,” dedi. Ayrıca, Avrupa Konseyi’nin İsrail güçlerinin Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) üzerindeki saldırılarını kınamasını beklediğini söyledi.

ABD’nin Süre Vermesine Tepki

ABD’nin Gazze’ye insani yardım girişimlerinin sağlanması için İsrail hükümetine 1 aylık süre vermesine tepki gösteren Borrell, bu sürenin daha fazla insanın ölümüne neden olabileceğini vurguladı. “Bir ay boyunca insanların öldürülmesi, bu çok fazla insan demek,” dedi.

BM’ye Yönelik Eleştiriler

Borrell, İsrail’in BM’yi hedef alan saldırılarını da eleştirerek, “Birleşmiş Milletler, İsrail hükümeti tarafından her cepheden saldırıya uğradı,” ifadelerini kullandı. UNIFIL’in görevlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini de ekledi.

Gürcistan ve Venezuela Konuları

Gürcistan’da demokratik gerilemeye dikkat çeken Borrell, “Gürcü halkı hangi yöne gitmek istediğine karar vermek zorunda kalacak,” dedi. Venezuela’da ise muhalefetin baskı altında olduğunu belirterek, “Maduro, seçim sonuçları doğrulanmadığı sürece demokratik yollarla seçilmiş bir başkan olarak tanınmayacak,” diye ekledi.

Borrell, Avrupa Birliği’nin Venezuela halkını desteklemek için tüm diplomatik kapasitelerini kullanmaya hazır olduğunu vurguladı.