Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afşar Timuçin vefat etti | Afşar Timuçin kimdir?

Yazar ve şair Afşar Timuçin, 85 yaşında İstanbul’da hayatını kaybetti.

Yazar ve şair Afşar

Ünlü yazar, şair, çevirmen ve filozof Afşar Timuçin, 85 yaşında İstanbul’da vefat etti. Hayal Yayınları, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Birlikte çalışma imkanı bulduğumuz değerli ağabeyimiz Afşar Timuçin’in kaybı bizleri derinden üzdü. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bulut Yayınları’ndan alınan bilgiye göre, “Böyle Söylenmeli Bizim Türkümüz”, “Gece Gelen Eski Dost” ve “Denizli Pencere” gibi eserleriyle tanınan Timuçin’in cenaze namazı, 28 Temmuz Pazar günü Ataköy’de kılınacak. Timuçin, Zincirlikuyu’daki aile mezarlığına defnedilecek.

Afşar Timuçin kimdir?

1939 yılında Manisa’da doğan Timuçin, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde yüksek öğrenimine başladı. 1967’de Kanada’ya giderek Montreal Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. 1970 yılında İstanbul Üniversitesi’nde doktorasını bitiren Timuçin, 1968-1970 yılları arasında Fransızca eğitimi verdi. 1981 yılında doçent, 1992 yılında profesör unvanını alan yazar, Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü başkanlığı görevini de yürüttü. 2006 yılında emekli olan Timuçin’in şiirleri Ataç, Dönem, Milliyet Sanat, Papirüs, Soyut, Yazko, Yelken, Yeni Edebiyat, Yeni Ufuklar ve Varlık dergilerinde yayımlandı.

Afşar Timuçin’in kaybı, edebiyat dünyasında derin bir üzüntü yarattı. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.