Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ahır ve samanlıkta büyük yangın: Dumandan etkilendiler

Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Sultan köyünde bu sabah çıkan yangında 3 kişi dumandan etkilenirken, 1 kişi başına düşen taş nedeniyle yaralandı. Yangında 4 büyükbaş hayvan telef oldu, ahır ve samanlık ise kullanılmaz hale geldi.

Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı
Yangının Sebebi ve Müdahale

Sinan Özdemir’e ait 2 katlı taş yapıda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının bildirilmesinin ardından, olay yerine Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, sağlık ekipleri, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Yaralılar ve Maddi Kayıp
Yangında, ahırdaki hayvanları kurtarmak isteyen Esma Özdemir (48), Nazım Özdemir (12) ve Belinay Özdemir (12) dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Ayrıca, başına taş düşen Fatih Budak (31) da yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Şarkışla Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Yangın sonucu 4 büyükbaş hayvan telef oldu ve ahır yapısı İlçe Özel İdaresi ekipleri tarafından iş makinesi yardımıyla yıkıldı.

Yetkililerden Açıklama ve Soruşturma
Şarkışla Kaymakamı Samet Öztürk ve Belediye Başkanı Kasım Gültekin, olay yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı ve olayın nedenleri araştırılıyor.

Toplumsal Destek ve Yardım
Yangın sonrası köy halkı ve yerel yetkililer, zarar gören aileye destek olmak için harekete geçti. Olay, geniş bir toplumsal dayanışma ve destekle karşılandı.