Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alg patlamasıyla turkuaz renge büründü

Türkiye’nin en büyük tatlı su kaynaklarından biri olan Bursa’daki İznik Gölü, alg patlaması nedeniyle turkuaz renge büründü ve bu olağanüstü manzara görüntülendi.

Türkiye'nin en büyük tatlı

Marmara Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin ise beşinci büyük doğal gölü olan yaklaşık 300 kilometrekarelik İznik Gölü’nün rengi, mevsimsel sıcaklık nedeniyle gölün dip kısmında yeterli oksijen bulunmaması sonucu alg tabakasının su yüzeyine çıkmasıyla turkuaza döndü. Bu doğa olayını görmek için vatandaşlar göl kenarına akın etti.

İznik Belediye Başkanı Mehmet Kağan, yaptığı yazılı açıklamada, bu olağandışı güzelliğin bölgedeki turizme olumlu katkı sağladığını belirterek, “Gölümüzün bu olağandışı güzelliği, İznik’in tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Halkımız ve misafirlerimiz bu güzel manzaranın tadını çıkarıyor,” dedi.

İznik Gölü kıyısında 22 yıldır plaj işleten Bekir Uslu, her yıl bu zamanlar gölün turkuaz renge büründüğünü belirterek, “Ziyaretçilerde artış var. Özellikle fotoğrafçılar çok ilgi gösteriyor. Bu muhteşem güzelliği görmeye herkesi davet ediyoruz,” ifadelerini kullandı.