Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altın düşüşte! Fiyatlarda son durum

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 2.573 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün, ons fiyatındaki değer kaybına paralel olarak gram altın fiyatı 2.595 liraya kadar geriledi ve günü önceki kapanışa göre yüzde 0,57 azalışla 2.600 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, güne

Bugün sabah saatlerinde gram altın, bir önceki kapanışın yüzde 1 altında 2.573 liradan işlem görürken, çeyrek altın 4.277 lira, Cumhuriyet altını ise 17.041 lira seviyelerinden satılıyor.

Altının ons fiyatı, dün düşüş eğiliminde hareket ederek günü önceki kapanışının yüzde 0,55 altında 2.445 dolardan tamamlarken, şu anda yüzde 1,14 azalışla 2.417 dolardan işlem görüyor.

Küresel piyasalarda risk iştahını törpüleyen büyük merkez bankalarının şahin politikalarında sona yaklaşılması ve ABD seçimlerinin sonuçlarının oluşturacağı belirsizlikler, altın fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. ABD’de açıklanan makroekonomik veriler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika alanını rahatlattığı belirtiliyor.

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee’nin, iş gücü piyasasında daha keskin bir bozulmayı önlemek için faiz oranlarının düşürülmesinin gerekebileceğini açıklaması, para piyasalarında yıl sonunda politika faizinin yüzde 4,50-4,75 bandında olacağı beklentilerini artırdı. Bu durum, Fed’in yıl sonunda üç faiz indirimi yapmasının beklendiğini gösteriyor.

Analistler, sıkı para politikasının yakın zamanda gevşemeye başlayacağına yönelik fiyatlamalarla birlikte, altının ons fiyatının rekor seviyelerden gelen kar satışlarıyla gerilediğini belirtiyor. Bugün Avro Bölgesi cari işlemler dengesi verilerinin takip edileceği belirtilirken, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.400 dolar seviyesinin destek, 2.450 dolar seviyesinin ise direnç konumunda olduğu ifade ediliyor.