Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Efsane İsimler Yağlı Güreş Tarihinde Ölümsüz

Yağlı güreş tarihinin unutulmaz isimleri, altın kemer takamasalar da yıllardır dilden dile dolaşıyor.

Yağlı güreş tarihinin unutulmaz

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde adlarını altın harflerle yazdıran “Rakipsiz” Kel Aliço, “Cihan Pehlivanı” Koca Yusuf, “Sultanın Aslanı” Adalı Halil ve “Yenilmez” Kurtdereli, efsanevi başarılarıyla güreş camiasında özel bir yer edindi.

  1. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 4 Temmuz Perşembe günü ön eleme müsabakalarıyla Sarayiçi Er Meydanı’nda başlayacak. Bu yıl lig usulü nedeniyle bazı pehlivanlar er meydanına erken çıkacak.

Geleneği cuma namazı sonrasında başlatılması olarak bilinse de son dönemde pehlivan sayısının fazlalığı nedeniyle Kırkpınar’daki sayıyı azaltmak amacıyla lig usulüne dönüldü.

28 başpehlivan cumartesi günü 40 başpehlivanın arasına yer almak için perşembe günü kol bağlayacak. 7 Temmuz Pazar günü başpehlivanın seçileceği güreşlere kadar organizasyon devam edecek.

Her biri farklı bir özelliğiyle ve haklı bir namı salmaya devam eden, Kırkpınar’ın yanı sıra dünyadaki güreşleriyle efsaneleşmiş isimler arasında Kel Aliço, Koca Yusuf, Adalı Halil ve Kurtdereli Mehmet, güreş tutkunlarının gönlünde ölümsüzleşmiş isimler olarak yaşamaya devam ediyor.