Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altındağ’da 11 ölü köpek bulundu: Belediyeden ‘katliam’ iddialarına yanıt

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Altındağ ilçesindeki bir barınağın yakınlarında ölü hayvanların bulunmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Altındağ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Altındağ ilçesindeki bir barınağın yakınlarında ölü hayvanların bulunmasıyla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü E.Ç.’nin ifadesine başvuruldu. E.Ç., sahipsiz hayvanlarla ilgili işlemlerin 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde yapıldığını belirtti. Olayın sosyal medyada iddia edildiği gibi bir “hayvan katliamı” olmadığını vurgulayan E.Ç., olay yerinde sadece köpek değil, kedi ve küçükbaş hayvan ölülerinin de bulunduğunu ifade etti. E.Ç., ölü hayvanların alındığını gösteren fotoğrafları delil olarak dosyaya sunmak istediğini ekledi.

E.Ç., geçici bakımevindeki tüm işlemlerin yasalara uygun olduğunu savunarak, ölen hayvanların sahipsiz olduğunu ve bu işlemlerin yerel yönetimlerin sorumluluğunda olduğunu kaydetti. Belediyenin, hayvan ölümleri ve atıklarını şikayet üzerine toplayıp usulüne uygun şekilde bertaraf ettiğini belirtti.

Altındağ Belediyesi’nden açıklama

Altındağ Belediyesi, haberlerde bahsedilen alanın, belediyeye ait 5 bin metrekare büyüklüğündeki, 150 kapasiteli geçici bakımevinin yakınındaki “hayvan mezarlığı” olduğunu duyurdu. Açıklamada, bu mezarlığın, Altındağ sınırlarındaki mahallelerde doğal ölümler, trafik kazaları veya enfeksiyonlar nedeniyle ölen sokak hayvanlarının gömüldüğü bir alan olduğu belirtildi. Belediyenin, vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine haftalık ortalama 20-25 ölü hayvanı topladığı ve sağlık/hijyen kurallarına uygun şekilde gömdüğü ifade edildi.

Sosyal medyada “hayvanların parçalanarak öldürüldüğü” şeklinde yayımlanan haberlerin asılsız olduğunu vurgulayan belediye, bir sokak köpeğinin parçalanmış halde bulunmasının ardından ekipler tarafından toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde gömüldüğünü açıkladı. Köpeğin yerinden alınırken çekilmiş fotoğraflar savcılığa sunuldu.

Belediyeden katliam iddialarına yanıt

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin hayvan haklarına verdiği önemin bilindiği belirtilen açıklamada, Tiryaki’nin seçim beyannamesinde de yer alan ve yapımına talimat verdiği, Ankara’nın en büyük ve en modern Hayvan Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tamamlandığı ifade edildi. 1000 hayvan kapasiteli bu merkezde açık ve kapalı padoklar, lohusa barınakları, köpek egzersiz alanları, hayvan hastanesi ve oteli gibi imkanların bulunduğu kaydedildi. Açıklamada, hayvansever bir belediyenin katliam yapmasının düşünülemeyeceği vurgulandı.