Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antalya’da yangın faciası: 60 hektar alan yandı!

Antalya’nın Serik ilçesinde, Yumaklar Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının, henüz belirlenemeyen bir nedenle başladığı bildirildi.

Antalya'nın Serik ilçesinde, Yumaklar

Yangına, 8 uçak, 6 helikopter, 70 arazöz, 11 su ikmal aracı, 5 iş makinesi ve çok sayıda yangın söndürme işçisi ile müdahale ediliyor. Antalya Valisi Hulusi Şahin, yangının Serik ilçesine bağlı Yumaklar mevkisinde çıktığını ve yangının yıkılan bir elektrik direğinden kaynaklanmış olabileceğini ifade etti. Şahin, “Daha ileri tetkikler yapılacaktır” dedi.

Vali Şahin, rüzgarın, düşük nemin ve aşırı sıcağın etkisiyle yangının hızla güney ve doğuya doğru yayıldığını belirterek, “Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 8 uçak ve 6 helikopter havada. 70’in üzerinde arazöz, Büyükşehir Belediyesi, civar Orman Bölge Müdürlüklerinden ve AFAD’dan destek geldi. 500’ün üzerinde personel yoğun bir mücadele veriyor” şeklinde konuştu.

Yangının şu an kısmen kontrol altına alındığını belirten Şahin, yaklaşık 60 hektarlık bir alanın zarar gördüğünü ve tedbir amaçlı 30 kadar evi boşalttıklarını söyledi. Bir evin yandığı belirtilirken, şu ana kadar telef olan bir hayvan bulunmadığı, ancak dikili arazide zarar olduğu ifade edildi. Yangının söndürülmesinin ardından zarar tespit ekiplerinin bölgede incelemeler yapacağı belirtiliyor. Gece boyunca soğutma ve kontrol çalışmaları devam edecek.