Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aşırı sıcaklar nedeniyle tüm kamu kurumları ve bankalar tatil edildi

İran Hükümeti Bilgilendirme Konseyi, ülke genelinde aşırı sıcaklar nedeniyle yarın tüm kamu kurumlarının ve bankaların tatil edileceğini açıkladı

İran Hükümeti Bilgilendirme Konseyi,

İran Hükümeti Bilgilendirme Konseyi, ülke genelinde aşırı sıcaklar nedeniyle yarın tüm kamu kurumlarının ve bankaların tatil edileceğini açıkladı. Bu önlem, halk sağlığını korumak ve enerji tüketimini yönetmek amacıyla alındı.

Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Kamu Kurumları Tatil Edildi

İran’da devam eden aşırı sıcaklar, kamu hizmetlerini etkiliyor. Yardım hizmetleri hariç, ülke genelindeki tüm kamu kurumları ve bankalar yarın kapalı olacak. Bugün de kamu kurumları ve bankalar saat 10.00’dan itibaren tatil edilmişti.

Hava Sıcaklıkları Rekor Kırıyor

İran’ın güney bölgelerinde hava sıcaklıkları 50 dereceye kadar çıkarken, başkent Tahran’da sıcaklık 41 dereceye ulaştı. Son yılların en yüksek sıcaklıklarının yaşandığı ülke genelinde elektrik tüketimi 24 Temmuz’da 79 bin 189 megavat ile rekor seviyeye yükseldi.

Elektrik Tüketimi Aşırı Yüklenmeye Neden Oldu

Elektrik dağıtım şirketi Tevanir, aşırı tüketimi karşılayamayacağını belirterek, 27 Temmuz’da Tahran’da kamu ve özel sektör için tatil ilan edilmesini önermişti. Tevanir Genel Müdürü Mustafa Recebi Meşhedi, ortalama sıcaklıkların geçen yılın aynı dönemine göre 2 derece arttığını ve bunun elektrik tüketiminde aşırı yüklenmeye yol açtığını açıkladı.