Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Fidan’dan BM’de Net Mesaj: “Dünya Beşten Büyüktür”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler (BM) “Geleceğin Zirvesi”nde önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, BM’nin insanlığa karşı baskının arttığı bu dönemde gereken liderliği gösteremediğini belirtti. “Dünya beşten büyüktür” diyerek, mevcut sistemin demokratikleşmesi gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,

Bakan Fidan, uluslararası toplumun tarihsel bir sınavdan geçtiğine dikkat çekerek, gelir dağılımındaki adaletsizliklerin derinleştiğini ve krizlere çözüm üretme kapasitesinin azaldığını ifade etti. Ayrıca, İslam ve yabancı düşmanlığının bu dengesizlikler karşısında güç kazandığını belirtti.

Fidan, BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere Birleşmiş Milletler’de kapsamlı bir reforma ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. “Genel Kurul’da ezici çoğunlukla kabul edilen kararlar Güvenlik Konseyi yüzünden uygulanamıyor” dedi.

Diyaloğun güçlendirilmesi ve uluslararası finans mimarisinin yenilenmesi gerektiğini ifade eden Fidan, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmanın bu yollarla mümkün olabileceğini söyledi. Ayrıca, dijitalleşme ve yapay zeka gibi yeni teknolojilere uyum sağlamanın önemine de değindi.

Fidan, “Bu zirvenin başarısı, çok taraflı sistemde güvenin yeniden inşasındaki kararlılığımız bakımından bir sınav niteliğindedir” diyerek, “Gelecek Paktı”nın bu yolda rehberlik edeceğini belirtti.