Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Kurum: “15 bin deprem konutu 10 gün içinde tamamlanacak”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa’da düzenlediği basın toplantısında, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki konut çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim

Bakan Kurum, “10 gün sonra yani Temmuz ayı sonunda 15 bin, Ağustos’ta ise 20 bin deprem konutumuzu süratle tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” dedi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla depremzedelere anahtar teslimlerinin yapılacağını belirtti.

Kurum, deprem bölgelerindeki çalışmalara öncelik verdiklerini vurgulayarak, “Yeni konutlarımız, altyapısıyla üst yapısıyla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde inşa ediliyor. Şu ana kadar 11 ilde 283 bin konut inşaatına başladık ve bu süreçte köylerde de üretim ve istihdamı destekleyecek projeler yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’da bir uydu kent kurma planlarını da paylaşan Kurum, “Bu modern yaşam alanıyla örnek bir yaşam alanı inşa edeceğiz” dedi. Yıl sonuna kadar toplam 200 bin konutun tamamlanması hedefleniyor.

Bakan Kurum, deprem konutlarının tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların eski komşularıyla huzur içinde yaşamaya devam etmelerini istediklerini ifade etti. Ayrıca, deprem konutlarının bir kısmının tamamlanarak vatandaşlara teslim edildiğini ve yaşamların başladığını belirtti.

Toplantı, kentteki kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla basına kapalı olarak devam etti.