Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Yerlikaya’dan Iğdır İl Emniyet Müdürü’nün ‘sakız çiğnemesine’ ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, belediyenin işten çıkardığı işçilerin eylemini ziyaret eden Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya’nın sakız çiğnemesiyle ilgili açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

1 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından göreve gelen DEM Parti’li Mehmet Nuri Güneş, 5 Temmuz akşamı gönderdiği SMS ile 204 işçinin iş akdini sona erdirdi. Bu gelişme üzerine işçiler, 8 Temmuz’da oturma eylemine başladı.

Erden Sakarya’nın açıklaması

10 Temmuz’da eylem yapan  işçileri ziyaret eden Iğdır Emniyet Müdürü Erden Sakarya, işçilere sakin olmalarını tavsiye etti. Sakarya, “Bu kutsal muharrem ayında böyle adaletsiz ve hukuksuz bir işlem kabul edilemez. Sizden ricam, hukuki durumunuzu korumanız ve gösterilerinizi hukuk çerçevesinde sürdürmenizdir. Dışarıdan gelecek her türlü saldırıya karşı emniyet güçleri sizi koruyacaktır. Allah’tan sabır diliyorum. Hak, hukuk, adalet diyorsunuz; inancım odur ki hak, hukuk, adalet en kısa zamanda tecelli edecektir” dedi.

“Gereğini yaparım”

Sakarya’nın ziyaret sırasında sakız çiğnemesi sosyal medyada büyük tepki topladı. Konu hakkında görüşü sorulan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, görüntüleri onaylamadığını belirtti ve “Hiçbir yerde, hiçbir durumda böyle bir davranışı kabul eden bir vali veya bakan olmadım. Bu münferit bir olaydır ve gereğini yaparım” şeklinde konuştu.