Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir’de Motokurye Cinayeti Davasında Karar Verildi

Balıkesir’de motokuryelik yapan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın öldürülmesiyle ilgili olarak Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar çıktı. 20 yaşındaki Akman’ı bıçakla öldüren 17 yaşındaki E.Ö’ye “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ancak sanığın 18 yaşından küçük olması nedeniyle cezası 24 yıla indirildi.

Balıkesir'de motokuryelik yapan üniversite

 

Duruşma sürecinde, maktulün ailesi ve sanıkların duygusal ifadeleri dikkat çekti. Baba Erol Akman, oğlunun yaşam hakkının elinden alınmasını eleştirirken, annesi Zuhal Akman adaletin sağlanmasını talep etti. Sanık E.Ö ise suçu işleme sırasında babasının azmettirme yaptığı iddialarını reddetti. Baba Orhan Ö. ise azmettirme suçlamalarından beraat etti ve tahliye edildi.

Mahkeme heyeti, sanık E.Ö’ye ek olarak “ruhsatsız silah, bıçak, mermi bulundurma veya taşıma” suçundan 1 yıl hapis cezası verirken, yaşının küçük olması sebebiyle cezasını adli para cezasına çevirdi.

Olay, 11 Mayıs’ta Balıkesir’de motokurye olarak çalışan Akman’ın pizzayı teslim ettikten sonra motosikletine doğru yürürken saldırıya uğramasıyla gerçekleşmişti. Sanık E.Ö, olayın ardından yakalanarak tutuklanmıştı.