Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baraja düşen helikopter: Çalışmalar sürüyor

Adana’nın Kozan ilçesinde, 2 Ağustos’ta orman yangınına müdahale ederken Gökdere Barajı’na düşen helikopterin çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Adana’nın Kozan ilçesinde, 2

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Adana Jandarma Sualtı Arama ve Kurtarma (SAK) timlerinin katıldığı operasyon, sabah saatlerinde başladı. 20 kişilik bir ekip, helikopterin düştüğü bölgeye botlarla ulaştı ve gerekli hazırlıkları yaptı.

Baraj gölünün yaklaşık 35-40 metre derinliğindeki helikopterin çıkarılması için suyun seviyesinin düşürülmesi sağlandı. Ekipler, 12 ton yük kapasitesine sahip 7 kaldırma balonunu helikoptere bağlayarak yüzeye çıkarmaya çalıştı. Ancak, taşıtın bir kısmının balçıkta bulunması nedeniyle balon sayısını artıran ekipler, helikopteri yaklaşık 15 metre derinliğe kadar çıkarabildi.

Su altı dronu ile yapılan görüntüleme ve incelemeler sonucunda, çalışmalara bir süreliğine ara verildi. Helikopterin yüzeye yaklaştırıldıktan sonra botlarla kıyıya çekilmesi ve vinç yardımıyla karaya taşınması planlanıyor.

Olay, 2 Ağustos’ta Kızlarsekisi Mahallesi’ndeki ormanlık alanda meydana gelmişti. Orman yangınına müdahale etmek için Gökdere Barajı’ndan su almaya çalışan helikopter, kırıma uğramış ve 3’ü Rus uyruklu olmak üzere 5 kişilik mürettebat başarılı bir şekilde kurtarılmıştı.