Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Berman Mezrasında Katliamın Yıl Dönümünde Anma Töreni

21 Eylül 1987 tarihinde PKK’lı teröristlerin saldırısında yakınlarını kaybeden Şehmuz Güngör ve ailesi, Şırnak’ın Güneyce köyündeki Berman mezrasında anma etkinliği düzenledi. 37 yıl önce yaşanan bu trajik olayda, Güngör ailesinden 4’ü çocuk, 6’sı kadın toplam 12 kişi hayatını kaybetmişti.

21 Eylül 1987 tarihinde

Güngör ve akrabaları, katliamın yıl dönümünde saldırının gerçekleştiği eve Türk bayrağı astı.

Köy meydanında kurulan çadırda, Kur’an-ı Kerim okunarak mevlit gerçekleştirildi ve hayatını kaybedenler için dualar edildi. Şehmuz Güngör, her yıl bu etkinliği düzenleyerek olayı unutturmamak ve terör örgütü PKK’ya karşı tepkilerini göstermek istediklerini belirtti.

“Bu Türk bayrağı altında yaşayanlar her zaman burada olacaklar. Her yıl onları lanetleyeceğiz. Biz yaşadıkça buraya geleceğiz. Çocuklarımıza vasiyet ediyoruz, biz ölsek bile onlar buraya gelip bu etkinliği gerçekleştirecek,” diyen Güngör, terörün alçakça eylemlerine karşı duracaklarını vurguladı.

Fatma Güngör, etkinliğin amacının hem hayatını kaybedenleri anmak hem de teröre karşı duruş sergilemek olduğunu ifade ederek, “Amacımız, hainlere karşı bayrağımızı dalgalandırdığımızı ve vatan nöbeti beklediğimizi göstermektir,” dedi.

Saldırı sırasında 13 yaşında olduğunu söyleyen Beşire Güngör, yetim kalan çocukları sahiplendiğini ve büyüttüğünü belirtti. Terör saldırısında annesi, babası ve yeğenlerini kaybeden Hanım Güngör de her yıl bu anmayı gerçekleştirmek için köye geldiklerini dile getirdi.

Anma programına Kumçatı Belde Belediye Başkanı Cemal Demir ve Kumçatı Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Hüseyin Önal da katıldı.

PKK’nın gerçekleştirdiği bu saldırıda, aynı aileden Rıfat (80), Emine (70), Sait (35), Behiye (32), Narinç (35), Huhe (34), Hizne (33), Emine (20), Azime (15), Hülya (4), Abdulcebar (2) ve Sacide Güngör (2) katledilmiş, Fettah Güngör (6) ise ağır yaralanmıştı.