Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Binlerce Bursalı Haniye ve Filistinliler için yürüdü

Bursa’da İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu öldürülen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Filistinli şehitler için yürüyüş gerçekleştirildi.

Bursa’da İran'ın başkenti Tahran'da

Bursa Ulucami Önünde başlayan yürüyüş 15 Temmuz Demokrasi Meydanında son buldu. Burada Kuran-ı kerim tilaveti ve konuşmaların ardından şehit Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Filistinliler için dualar edildi.

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun çağrısıyla düzenlenen yürüyüşe AK Parti Bursa milletvekilleri Osman Mesten, Ahmet Kılıç ve Refik Özen, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz çeşitli STK ve gönüllü kuruluşlardan temsilciler katıldı.

İsrail’e lanet sloganları

Binlerce Bursalının Türk Bayrağı, Filistin Bayrağı ve dövizlerle sokakları doldurduğu yürüyüşte İsrail’e lanet sloganları atıldı. Çevredeki vatandaşlarda yürüyüşe sloganlarla destek verdi.

Boykot edilen markalara tepki

İsrail’e desteği ile bilinen ve 7 Ekim’den bu yana boykot edilen markaların önünden zaman zaman tansiyon yükseldi. Yürüyüşe katılan vatandaşlar ıslıklarla tepki gösterdi. İsrail ve iş birlikçileri lanetlendi.

Sağlık çalışanlarından Filistinli meslektaşlarına destek

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanları 7 Ekim’den bu yana İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden doktor meslektaşları için protestolarını sürdürüyor.

Öte yandan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Filistin direnişine karşı dik duruşlarından öğrencilere teşekkür ederek bir konuşma gerçekleştirdi.

Boykot çağrısı

15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplanan kalabalığa boykot çağrısı yapıldı. Gönüllü kuruluşlar platformu temsilcileri boykotun önemine dikkat çekti. İsrail’e desteğini sürdüren markalara karşı boykotun sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.

İlginizi çekebilir: Hamas Lideri İsmail Haniye kimdir? İsmail Haniye nasıl öldü?