Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çeşmeden su içmek istedi, bu hale geldi

Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Çiğdemli köyünde, çeşmeden su içerken bir engerek yılanı tarafından kolundan ısırılan çoban Kamil Gündoğdu, tedavi altına alındı.

Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı

Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Çiğdemli köyünde, yılan sokması sonucu yaralanan çoban Kamil Gündoğdu, tedavi altına alındı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, çeşmeden su içerken bir engerek yılanı tarafından kolundan ısırılan Gündoğdu, ilk müdahalesi Divriği Devlet Hastanesi’nde yapıldıktan sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi.

Hastanede iki kez ameliyat edilen Gündoğdu’nun kolunun büyük bir kısmı açılarak damarların rahatlatılması sağlandı. Yoğun tedavi sürecinin ardından hayatta kalan genç çobanın durumu iyiye gidiyor.

Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Öztemür, Gündoğdu’nun hastaneye bilinci açık ancak kolu şişmiş halde getirildiğini belirtti. Öztemür, “Hastamız acil servise başvurduğunda bilinci açıktı fakat kolu ciddi şekilde şişmişti. Yılan antiserumu verildi ancak kan dolaşımı kötüleşince, dolaşımı rahatlatmak için kolu boydan boya açmak zorunda kaldık. Hastamızın durumu şu an iyi. Eğer her şey yolunda giderse birkaç gün içinde taburcu edebiliriz” dedi.

Olayın detaylarını anlatan Kamil Gündoğdu, çeşmeden su içerken koluna sarılan yılanı fark edince, kolunu iple bağlayarak köydeki evine gittiğini söyledi. Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getiren Gündoğdu, “İki haftadır hastanedeyim, şimdi kendimi iyi hissediyorum. Yılanın zehirli olduğunu biliyordum ama sağ olsunlar hocalarımız hemen müdahale etti. Köyde engerek yılanları hayvanlarımıza da saldırıyor, çoğu zaman ölüyorlar. İlk başta korktum ama şimdi iyiyim” şeklinde konuştu.