Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP, Taşımalı Eğitim Yönetmeliği İçin Danıştay’a Dava Açtı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milli Eğitim Bakanlığı’nın taşımalı eğitim yönetmeliğinde yer alan bazı hükümlerin iptali için Danıştay’a başvurdu. Dava, özellikle köylerde yaşayan çocukların eğitimine yönelik ciddi etkiler taşıdığı belirtilerek açıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP),

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, “Bu yönetmelik iptal edilmezse çocuklarımız okulsuz, öğretmensiz ve aç kalacak. Zorunlu olarak pansiyon ve yatılı okullara yerleşmek zorunda kalacaklar” ifadelerini kullandı.

Taşımalı Eğitime Dikkat Çekildi

Alp, köy çocukları ve aileleri adına açılan davanın gerekçelerini şöyle sıraladı: “Kars İdare Mahkemesi aracılığıyla Danıştay’da, Milli Eğitim Bakanlığı’nın taşımalı eğitim alanındaki yönetmeliğinin iptali için dava açtık. Bu yönetmelik, öğrenci taşıma uygulaması kapsamı dışındaki öğrencilerin yemek hizmetinden yararlanmasını engelliyor. Ayrıca, taşımalı eğitim kapsamındaki köy çocukları, ikili eğitim veren okullarda eğitim aldıklarında yemek hizmeti alamayacak.”

“Çocuklar Aç Bırakılıyor” İddiası

İnan Akgün Alp, AKP’nin uzun yıllardır sürdürdüğü iktidar döneminde çocukları okulsuz, öğretmensiz ve şimdi de aç bıraktığını savunarak, “30 kilometre mesafeyi aşan uzaklıklardan okullarına taşınan öğrenciler, yönetmelik iptal edilmezse taşımalı eğitim hakkından mahrum kalacaklar. Bizim davamız, bu durumun önüne geçmek içindir” dedi.

CHP’nin açtığı dava, eğitim sistemindeki sorunların derinleşmesine yol açan yönetmelik değişikliklerine karşı bir adım olarak değerlendiriliyor.