Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’deki “Para Sayma” Görüntülerine İlişkin 22 Sanığın Yargılanmasına Başlandı

CHP İstanbul İl binasının alınmasına ilişkin para sayma görüntüleriyle ilgili 22 sanığın, Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı işlemler nedeniyle yargılanmasına başlandı.

CHP İstanbul İl binasının

Dava, İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştiriliyor.

Duruşmaya, tutuksuz olarak yargılanan 6 sanık ve avukatları katılırken, CHP Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin ve Meryem Gül Çiftci Binici de duruşmayı izlemek üzere salonda yer aldı. Eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun avukatı, müvekkilinin hastane randevusu nedeniyle duruşmaya katılamadığını belirtti.

Duruşma öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, dava konusu görüntülerin seçimlerden önce yayınlanmasının, seçim sonucunu etkilemeye yönelik bir girişim olduğunu savundu. Çelik, siyasi partilerin denetim yetkisinin Anayasa Mahkemesi’nde olduğunu ve bu nedenle yerel mahkemede yargılama yapılamayacağını öne sürdü.

İddianamede, 11 Mart’ta sosyal medya platformlarında yayımlanan görüntülerde, kimliği belirsiz bir kişinin siyah çantadan banknotları çıkararak saydığı belirtiliyor. Görüntülerdeki paranın, 2019’da SEAS Besicilik şirketi tarafından CHP’ye yapılan taşınmaz satışına ait olduğu ifade ediliyor. Satışta kullanılan nakit miktarının 15 milyon 510 bin lira olduğu aktarılıyor.

İddianamede, bağış kampanyalarının Siyasi Partiler Kanunu’na uygun şekilde yapılıp yapılmadığına dikkat çekilerek, sanıkların kanuna aykırı bağış alma, kredi veya borç verme suçlarından 6 ay ile 1 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.

Duruşma, sanıkların ve avukatlarının beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.