Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuğa cinsel taciz iddiası: Suç duyurusunda bulundu

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya ve basında yayımlanan “çocuğa cinsel taciz” iddialarının asılsız olduğunu belirterek, konuya ilişkin suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak,

Vali Şıldak, makamında düzenlediği basın toplantısında, bazı medya organları ve sosyal medya hesaplarında yayımlanan çocuğa yönelik cinsel taciz iddialarına yanıt verdi. İddiaların gerçeği yansıtmadığını ve Şanlıurfa’nın imajını zedelemeye yönelik olduğunu ifade eden Şıldak, bu tür haberlerin toplumu tahrik ettiğini ve şehirde olumsuz algılara yol açtığını söyledi.

“İlimizin imajını kötüleyecek, olumsuz bir algı oluşturacak ve toplumu galeyana getirecek hadiselerde duyarlılık bekliyoruz” diyen Vali Şıldak, söz konusu iddialara ilişkin suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. “Dünkü vakayı kınıyorum. Bu konuya ilişkin ilgili kurumlarımız savcılığa suç duyurusunda bulundu” şeklinde konuştu.

Vali Şıldak, İletişim Başkanlığı’nın dezenformasyonla mücadele sürecini başlattığını ve bu tür yanlış bilgilere karşı yasal adımlar atıldığını açıkladı. “Bu tür hadiselere karşı valilik olarak tavrımız, yasal zeminde insanımızın onurunu korumak ve adaleti sağlamak olacaktır” diye ekledi.

Şıldak, basına ve sosyal medyaya, resmi bilgi ve doğruluk içermeyen haberlerin paylaşılmaması çağrısında bulunarak, Şanlıurfa’nın ve halkının onuruna yönelik bu tür yanlış bilgilendirmelere karşı mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Kentteki diğer asayiş olayları hakkında da bilgi veren Vali Şıldak, Şanlıurfa’da güvenliğin sağlanması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.