Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gençlerimizi Modern Popüler Kültürün İnsafına Terk Edemeyiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da iki genç kızın vahşice öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz cuma günü, hayatlarının baharındaki iki genç kızımız vahşi bir cinayete kurban gitti. Her iki evladımıza da Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Erdoğan, gençlerin dijital platformların ve karanlık kültürel akımların etkisi altında kalmalarına göz yummayacaklarını vurguladı.

Erdoğan, yeni akademik yılın açılışı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen programda konuştu. Üniversitelerin eğitimdeki rolünü ve milletin geleceği açısından önemini dile getiren Erdoğan, “Akademi, yalnızca bilgi aktarım yeri değil, aynı zamanda bir ülkenin ihtiyaç duyduğu fikri temellerin atıldığı yerdir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’de yükseköğretim kurumlarının sayısının 76’dan 208’e çıktığını, öğrenci sayısının ise 2 milyonun üzerine yükseldiğini belirtti. Ayrıca, kadınların yükseköğretimdeki okullaşma oranının artışına dikkat çekti.

Erdoğan, Türkiye’nin bilimsel yayınlarda 29. sıradan 17. sıraya yükseldiğini, bu alandaki hedeflerinin ise ilk 10’a girmek olduğunu vurguladı. “Üniversitelerimizden teknoloji, fikir ve teori üretmede, insanlığın ortak mirasını geliştiren bilimsel tezler üretmelerini bekliyoruz” dedi.

Uluslararası öğrenci sayısının da önemli ölçüde arttığına değinen Erdoğan, 2002 yılında 16 bin olan uluslararası öğrenci sayısının bu yıl 340 bini geçtiğini belirtti. Yabancı öğrencilerin Türkiye ekonomisine yıllık katkısının 3 milyar doları bulduğunu ifade etti.

Erdoğan, geçmişte yaşanan ideolojik baskıların ve şiddet ortamının üniversitelerdeki eğitim kalitesini olumsuz etkilediğini dile getirerek, “Bu karanlık günler artık geride kalmıştır” dedi. Gençlerin milli ve manevi değerlere sahip bir şekilde yetişmelerinin önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı, üniversitelerin sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerle gençlerin milli kimlik inşasına katkıda bulunmaları gerektiğini belirtirken, “Gençlerimizi modern popüler kültürün insafına terk edemeyiz” ifadelerini kullandı.

Programda, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 1960’lı yıllarda ODTÜ’de geliştirilen Türkiye’nin ilk hava savunma sisteminin modelini takdim etti. Ayrıca, engelli öğrenci Mertcan Altun da Cumhurbaşkanı’na yapay zekayla oluşturduğu bir eseri sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programa katılan tüm hocalara ve öğrencilere başarılar dileyerek, 2024-2025 akademik yılının hayırlı olmasını temenni etti.