Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Erkanı, 30 Ağustos’ta Anıtkabir’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü vesilesiyle Anıtkabir’de bir araya geldi. Büyük Zafer’in 102. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen ilk tören, Aslanlı Yol’da gerçekleştirilen yürüyüşle başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğündeki törende, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kabine üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yüksek yargı organlarının başkanları, komutanlar, siyasi partilerin temsilcileri ve bürokratlar yer aldı.

Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine ay yıldızlı çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Ardından, İstiklal Marşı okundu.

Törenin devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanı, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı mesajında, 30 Ağustos Zaferi’nin önemine vurgu yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Aziz Atatürk; Bugün, millet olarak bağımsızlığımızı pekiştiren Büyük Zafer’in 102. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Her türlü zorluğa rağmen elde ettiğimiz bu zafer, Cumhuriyet’in ilanına giden yolu açtı. Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileriye taşımak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Bu anlamlı günde sizi, silah arkadaşlarınızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Törenin ardından Anıtkabir, vatandaşların ziyaretine açıldı.