Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yol Medeniyettir, Türkiye Ulaşımda İddialı Bir Seviyeye Ulaştı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) 2024 Dünya Kongresi’ne gönderdiği video mesajda, “Bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyettir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Yol, ulaşım demektir; sanayi, üretim, turizm, ticaret, emniyet, kalkınma ve dünya ile bütünleşmektir” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen kongrenin sektörün öncü isimlerini ve kamu ile özel kurumları bir araya getirdiğini belirterek, kongreyi organize eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ve emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti.

Uluslararası Yol Federasyonu’nun 1948’den beri güvenli ve sürdürülebilir yol ağlarının gelişimine katkı sağladığını ifade eden Erdoğan, kongrenin temasının “Hareketliliği güçlendirmek için bağlanıyoruz, herkes için sürdürülebilir bir geleceğin sağlayıcısı olarak yollar” olmasının isabetli olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Türkiye’nin ulaşım ve altyapı alanında büyük projeler hayata geçirdiğini belirterek, “Avrasya Tüneli, Sabuncubeli Tüneli, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli ve Yavuz Sultan Selim ile 1915 Çanakkale köprüleri, ülkemizin gurur abideleri” dedi. Ayrıca, “Karadeniz Sahil Yolu, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu gibi projelerimizle şehirlerimiz arasındaki bağlantıları güçlendirdik” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin mevcutta 4.000 km otoyol ve 30.000 km’ye yaklaşan bölünmüş yol ağına sahip olduğunu belirterek, 2053 yılına kadar bölünmüş yol uzunluğunu 38.000 km’ye, otoyol uzunluğunu ise 8.300 km’ye çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Mesajını tamamlayan Erdoğan, kongreye katılan tüm firmalara ve kurumlara teşekkür etti.