Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dev uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli gözaltında!

Diyarbakır’ın Hani ve Kulp ilçelerinde gerçekleştirilen büyük ölçekli uyuşturucu operasyonunda, toplamda 177 bin 20 kök kenevir, 65 kilogram esrar ve 475 kök skunk ele geçirildi. Operasyon kapsamında 2 ruhsatsız av tüfeği de bulundu ve 2 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Hani ve Kulp
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyon, bölücü terör örgütü ve yasa dışı uyuşturucu üretimi ile ticaretini yapan grupların faaliyetlerini hedef aldı. Operasyon, Hani’nin Kaledibi ve Seren Mahalleleri ile Kulp’un Akdoruk Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Hani ilçesinde yapılan aramalarda 61 kilogram kubar esrar, 15 bin 20 kök kenevir, 475 kök skunk ve 2 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Ayrıca, 2 hassas terazi de bulundu. Kulp ilçesinde ise 162 bin kök kenevir ve 4 kilogram kubar esrar tespit edildi.

Operasyon sonucunda gözaltına alınan 2 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddelerinin numuneleri alındıktan sonra imha edilmek üzere gönderildi.

Diyarbakır Valiliği, operasyonun, uyuşturucu üretimi ve ticaretine karşı yürütülen mücadelede önemli bir adım olduğunu belirtti ve bu tür operasyonların devam edeceğini duyurdu.