Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi uyardı! Böyle dolandırıyorlar…

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından SMS yoluyla yapılan kargo dolandırıcılığına karşı uyarı yapıldı. Vatandaşların bu hususta dikkatli olması istendi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından

Her gün farklı yöntemlerle vatandaşları ağına düşüren dolandırıcılar, akılalmaz bir yöneteme başvurdu. Dolandırıcılar cep telefonlarına SMS yoluyla gönderilen “Kargonuz adres nedeniyle gönderim merkezine iade edilmiştir, tekrar gönderilebilmesi için lütfen adresinizi güncelleyin.” mesajı ile binlerce vatandaşı tuzağa düşürdü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bu konuya ilişkin uyarılarda bulundu.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin sosyal medya hesabından yapılan uyarıda;

“SMS yoluyla gönderilen, “Kargonuz adres nedeniyle gönderim merkezine iade edilmiştir, tekrar gönderilebilmesi için lütfen adresinizi güncelleyin.” mesajı, siber dolandırıcılık yöntemidir. Kargo şirketleri genellikle adrese yeniden gönderim için herhangi bir ücret talep etmemektedir. Kargonun ulaştıramadığı durumlarda, teslim edilemediği yönünde bir mesaj gelmektedir. Dolandırıcılar kargo takibi ile ilgili SMS’lerinde genellikle sahte bir sipariş numarası kullanmaktadır. Bu numara resmi hesaplarda bulunan sorgulama ekranlarından kontrol edilmelidir. SMS dolandırıcılığına maruz kalmamak için şüpheli mesajlara itibar edilmemeli ve kişisel bilgiler paylaşılmamalıdır.”  ifadelerine yer verildi.