Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DMM, “Darphane, çeyrek ve gram altın üretimini durdurdu” iddiasını yalanladı!

Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada yayılan “Darphane, çeyrek ve gram altın üretimini durdurdu.” iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. 

Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı

Son günlerde sosyal medyada, Darphane’nin çeyrek ve gram altın üretimini durdurduğuna dair iddialar hızla yayıldı.

Ancak bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı, Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile netlik kazandı.

Açıklamada, 22 ayar Cumhuriyet altınlarının (çeyrek, yarım, tam ve benzeri) üretiminde herhangi bir sorun yaşanmadığı belirtildi. Ayrıca, çeyrek ve gram altın üretiminin Bakanlık tarafından yetkilendirilen rafinerilerce devam ettiği vurgulandı.

İletişim Başkanlığı, bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, sosyal medyada dolaşan “Darphane, çeyrek ve gram altın üretimini durdurdu” iddiasının doğru olmadığını belirtti.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“22 ayar Cumhuriyet altınlarının (çeyrek, yarım, tam ve benzeri) üretiminde herhangi bir sorun yaşanmamaktadır. Çeyrek ve gram altın üretimi, Bakanlık tarafından kuruluş/üretim izni verilen rafinerilerce devam etmektedir.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan, “Darphane, çeyrek ve gram altın üretimini durdurdu” iddiası doğru değildir.”

Darphaneden açıklama

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet altınlarında ve gram altınlarda üretimin durmasının söz konusu olmadığını duyurdu.