Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dolandırıcılık ve zimmet operasyonu: Döviz bürosu sahibi tahliye

İzmir’de nitelikli dolandırıcılık ve zimmet suçlamalarıyla tutuklanan döviz bürosu sahibi S.Ç. (48), itiraz üzerine tahliye edildi.

İzmir’de nitelikli dolandırıcılık ve

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, iki iş insanı ile Karşıyaka Spor Kulübü’nün üç yöneticisinin dolandırıldıkları şikayeti üzerine başlattığı soruşturma, döviz bürosu sahibi S.Ç.’nin tutuklanmasıyla sonuçlanmıştı. S.Ç.’nin avukatı, tutukluluğun kaldırılması için nöbetçi sulh ceza hakimliğine başvurdu. Hakimlik, itirazı değerlendirerek S.Ç.’nin tahliyesine karar verdi.

Soruşturma, özel bir bankanın Bornova şube müdürü Hatice Ö. ve Karşıyaka’daki döviz bürosu sahibi S.Ç. hakkında “nitelikli dolandırıcılık” ve “zimmet” suçlamalarıyla başlatılmıştı. Operasyon çerçevesinde 27 Haziran’da gözaltı kararı verilmişti. S.Ç. tutuklanırken, aşırı ilaç kullanımı nedeniyle rahatsızlanan Hatice Ö., yüksek güvenlikli psikiyatri kliniğinde tedavi gördükten sonra gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında, Hatice Ö. ve S.Ç.’nin tüm mal varlıklarına el konulmuştu. Aynı banka şubesinde çalışan E.Y. ve döviz bürosu çalışanı A.A. ise yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı. Hatice Ö.’nün mağdurlara “kur korumalı mevduat ile altın hesabında değerlendirme” ve “fiziki altın alımı” gibi vaatlerde bulunarak topladığı parayı döviz bürosuna aktardığı ve yaklaşık 300 milyon lira dolandırdığı öne sürülmüştü.

Soruşturma devam ederken, tahliye edilen S.Ç.’nin durumu ise yakından takip ediliyor.