Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim Uçağı Kazasında İki Pilot Hayatını Kaybetti

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, bir eğitim uçağının Yenişehir Havalimanı apronuna düşmesi sonucu iki pilot yaşamını yitirdi.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, bir

Olay, sabah saatlerinde gerçekleşti. Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kazanın özel bir uçuş okuluna ait 2 kişilik bir eğitim uçağıyla meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, kazada hayatını kaybeden pilotların 61 yaşındaki Ünal Aster ve 42 yaşındaki Emir Gulal Nalcı olduğu ifade edildi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yenişehir Kaymakamlığı, uçağın sabah saat 07:56’da eğitim uçuşu için havalimanından kalktığını ve saat 08:15 sıralarında iniş esnasında pist bölgesine düşerek kaza yaptığını duyurdu. Havalimanı kamera kayıtlarına göre, uçağın önce piste teker koyduğu, ardından hızla tekrar havalandığı ve sağ tarafa ani bir manevra yaptıktan sonra düşüş gerçekleştirdiği kaydedildi.

Açıklamada, “Kaza sonucu uçaktaki iki pilot hayatını kaybetmiştir. Havalimanı faaliyetlerine devam etmektedir,” denildi. Ayrıca, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından inceleme için ekiplerin görevlendirildiği bildirildi.

Kazanın detayları güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi. Olayla ilgili gelişmeler takip ediliyor.