Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eşi ve kızını bıçakla öldürdü iddiası: Sanık hakim karşısında

Erzurum’da eşi Kadriye B. ve kızı Asude Helen B.’yi bıçakla öldürdüğü öne sürülen Zülküf B.’nin yargılanmasına başlandı. Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuklu sanık Zülküf B., tutuklu bulunduğu Rize L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla hazır bulundu. Olay esnasında evde olan babası Abdullah B. ve kız kardeşleri Rabia, Selin ve Remziye B. de Diyarbakır’dan SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Maktuller Kadriye ve kızı Asude Helen B.’nin yakınları ve taraf avukatları ise salonda hazır bulundu.

Erzurum’da eşi Kadriye B.

Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından sanık Zülküf B., önceki ifadelerine ek olarak bazı düzeltmelerde bulundu. Sanık, kızının kendisine saldırdığını ve bıçağı bu yüzden aldığını söyledi. Ayrıca, olay esnasında elinden yaralandığını belirtti.

Sanık Zülküf B., eşi ve kızını geri getiremeyeceğini ifade ederek, olaydan etkilenen çocukları ve ailelerinden af diledi. Sanık, 1994 yılında psikiyatrik tedavi gördüğünü ve son yıllarda ilaç kullandığını, ancak olaydan birkaç gün önce ilaçlarını almadığını söyledi. Babası Abdullah B. ve kız kardeşi Rabia B. olayın ilk anını görmediklerini belirtti.

Maktul Kadriye B.’nin erkek kardeşi Abdulkadir Kaya, adliye önünde yaptığı açıklamada, ablası ve yeğeninin haksız yere öldürüldüğünü vurguladı. Ayrıca, Kadriye B.’nin namusla itham edilmesinin kendilerini üzdüğünü belirtti ve yapılan incelemelerde Kadriye B.’nin kimseyle gönül ilişkisi bulunmadığının ortaya çıktığını söyledi. Kadriye B.’nin kız kardeşi Mine Kaya ise kardeşinin bir terfi meselesi yüzünden öldürüldüğünü savundu.

Olay, 14 Mart’ta Erzurum’un Yunus Emre Mahallesi’ndeki evde meydana gelmişti. Zülküf B., tartışma sonucu eşi Kadriye B. ve kızını bıçakladıktan sonra aracılığıyla kaçmış, Çat ilçesi yakınlarında yakalanarak tutuklanmıştı. Olay yerinde hayatını kaybeden anne ve kızının cenazeleri Yeni Asri Mezarlığı’nda yan yana toprağa verilmişti.

Davanın iddianamesinde, sanık Zülküf B.’nin eşi ve kızına yönelik eylemi nedeniyle “kasten öldürme” suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.