Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eşini boğarak öldürmüştü: Sanık ve kardeşi mahkemede

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, 17 Şubat’ta eşi Saliha Gizem Yıldızhan’ı boğarak öldüren Fırat Yıldızhan ile ona yardımcı olduğu iddia edilen kardeşi Yağız Yıldızhan’ın yargılandığı davada ilk duruşma yapıldı. Sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, 17

Çanakkale 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Fırat Yıldızhan (30) ve kardeşi Yağız Yıldızhan (20) ile maktul Saliha Gizem Yıldızhan’ın yakınları ve avukatları katıldı. Fırat Yıldızhan, eşiyle aralarındaki şiddetli geçimsizlik nedeniyle tartıştıklarını ve sinirlenerek eşi Saliha’nın boynuna ip dolayarak boğduğunu ifade etti. Yıldızhan, cesedi Biga’daki bir su kuyusuna gömdüğünü ve olayı ailesine anlattığını belirtti.

Kardeşi Yağız Yıldızhan ise suçlamaları reddetti ve sadece cesedin gömülmesine yardımcı olduğunu öne sürdü. Olayın ardından, polise haber veren Saliha’nın ailesi, sanıkların tutulduğu yerlerden cesedin gömüldüğü bölgeyi buldu. Maktulün babası Arif Şahin, kızının öldürülmesinde sorumluluğu bulunan sanıkların en ağır cezayı almasını talep etti.

Duruşmanın ardından, Saliha Gizem Yıldızhan’ın avukatı Ahmet Erzi, sanıkların olayın arkasında “namus cinayeti” iddiaları olduğunu ancak ellerinde herhangi bir delil bulunmadığını belirtti. Erzi, sanıkların suçlarını örtbas etmeye çalıştığını ve adaletin sağlanması için mücadele edeceklerini ifade etti.

Mahkeme, sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 5 Eylül’e erteledi. Bu süre zarfında, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve sanık avukatlarının taleplerinin karşılanması sağlanacak.