Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FBI, Trump’ın kulağına isabet eden cismi açıkladı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski ABD Başkanı Donald Trump’a yapılan suikast girişiminde kulağına isabet eden cismin bir mermi olduğunu doğruladı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski ABD Başkanı Donald Trump’a yapılan suikast girişiminde kulağına isabet eden cismin bir mermi olduğunu doğruladı. FBI, Trump’a isabet eden cismin mermi mi yoksa başka bir nesne mi olduğu konusundaki belirsizliği gideren bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Eski Başkan Trump’ın kulağına isabet eden şey, ölen kişinin silahından çıkan bir mermi veya mermi parçalarıdır” ifadesine yer verildi.

Bu açıklama, Trump’ın yaralanmasına ilişkin kolluk kuvvetlerinin yaptığı en net açıklama olarak değerlendirildi. FBI Direktörü Christopher Wray, 24 Temmuz’daki Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi oturumunda, Trump’ın sağ kulağından yaralanmasına neden olan nesnenin mermi mi yoksa şarapnel veya cam parçası mı olduğuna dair soru işaretleri olduğunu belirtmişti. Trump, Wray’in bu yorumlarına sosyal medya üzerinden tepki göstermiş ve FBI’ın durumu yeterince araştırmadığını öne sürmüştü.

Trump’ın Beyaz Saray doktoru Ronny Jackson ise, Trump’ın sağ kulağındaki yaralanmanın mermiden kaynaklandığını belirterek, şarapnel veya cam parçası olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmadığını ifade etmişti.