Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fidye için kaçırıldı: İstanbul’a getirildi

Yurt dışında fidye amacıyla kaçırılan Türk vatandaşı Muhammed Çolak, Dışişleri Bakanlığı’nın girişimleriyle İstanbul’a getirildi. Çolak, Saraybosna’dan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaştı ve yaşadıklarını basın mensuplarına anlattı.

Yurt dışında fidye amacıyla
Gaziantep’ten tatil için yurt dışına çıkan Çolak, Afgan olduğunu iddia eden bir grup tarafından kaçırıldığını belirtti. Çolak, ilk iki gün boyunca fidye talebinde bulunulmadığını, sadece yürüyüş yaparak dağları aştıklarını söyledi. Hırvatistan sınırında ailesinden fidye talep eden fidyecilerin, fidyenin gönderilmesinden sonra kendisine uyguladıkları şiddeti azalttıklarını aktardı.

Çolak, fidye ödemesinin ardından daha fazla fidye talep edilmesi ihtimaline karşı, Dışişleri Bakanlığı’nın çabaları sayesinde grubun kendilerini bir dağ yolunda bıraktığını ifade etti. 5-6 gün boyunca rehin kaldığını ve vücudunda darp ve yara izleri olduğunu belirtti. Fidye ödemesi konusunda ailesinin 4 bin avro ödediğini söyleyen Çolak, kurtarıldıktan sonra ailesiyle duygusal bir görüşme yaptığını ve akşam uçuşuyla Gaziantep’e döneceğini ekledi.

Dışişleri Bakanlığı, Hırvatistan ve Bosna-Hersek makamlarıyla temas kurarak Çolak’ın güvenli bir şekilde yurda dönmesini sağlamıştı.