Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gaziantep’te Deprem Konutu Sahipleri İçin Borçlanma Süresi Uzatıldı

Gaziantep Valiliği, Kahramanmaraş merkezli

Gaziantep Valiliği, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde evleri yıkılan veya hasar gören ve noter kurası ile kendilerine konut çıkan hak sahiplerinin borçlanma işlemlerinin 10 Ağustos’a kadar tamamlanması gerektiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, hak sahiplerinin açık borçlandırma işlemlerinin 7269 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesine göre yapılacağı belirtildi. Ayrıca, 60 günlük yasal süre içerisinde borçlanma işlemlerini yapmayan hak sahiplerinin bu haklarının iptal edileceği bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “AFAD Başkanlığınca ihale ve emanet usulü ile yeni konut yapılacaklar veya ‘Evini Yapana Yardım’ yöntemine göre konut yapılacaklara konut kredisi açılarak, kredisi 20 yıl vadeli ve faizsizdir. Orta hasarlı konutları için onarım yardımı yapılacakların kredisi 10 yıl olup, vadeli ve faizsizdir. Yeni işyeri yapılacaklar için kredisi yıllık yüzde 4 faizli ve 10 yıl vadeli olarak, 7269 sayılı Kanunun 40. maddesine göre borçlandırılacaktır. Mülk sahibi ebeveynleri vefat etmiş, reşit olmayan kişiler için velisi veya vasisi tarafından borçlandırma işlemleri yapılabilecektir.”