Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göçük altında kaldı: Ekipler tarafından kurtarıldı

İzmir’de gerçekleştirilen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tatbikatında, göçük altında kalan bir kadın ekipler tarafından başarıyla kurtarıldı.

İzmir’de gerçekleştirilen Ulusal Medikal

Göçük Simülasyonu ve Kurtarma Operasyonu

“Ulusal UMKE Haftası” etkinlikleri kapsamında Urla’daki Karantina Adası’nda yapılan tatbikatta, göçük simülasyonu gerçekleştirildi. Tatbikat sırasında enkaz altında sıkışan bir kadın yaralı olarak bulunarak, UMKE ekiplerince olay yerinde ilk müdahale yapıldı. Ardından yaralı kadın seyyar hastaneye sevk edilerek tedaviye alındı.

UMKE’nin Ulusal ve Uluslararası Faaliyetleri

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Özbudak, tatbikat sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, UMKE’nin 21 yıldır çeşitli afetlerde ve savaşlarda gönüllü hizmet verdiğini vurguladı. Özbudak, Ulusal UMKE Haftası’nın ise son 2 yıldır kutlandığını belirtti. Ayrıca, UMKE’nin uluslararası alanda da medikal kurtarma eğitimleri verdiğini ve bilgi birikimlerini dünya genelindeki dost ülkelerle paylaştığını ifade etti.

Başarılar Kutlandı

Tatbikatın sonunda, geçen yıl en fazla görev alan 7 UMKE personeline teşekkür belgeleri takdim edildi ve başarıları pasta kesilerek kutlandı.

UMKE’nin afetlere hazırlık ve müdahale konusundaki başarıları, tatbikatlarla pekiştirilmeye devam ediyor.