Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da 97 Kişinin Öldüğü Sitenin Müteahhidi Serbest Bırakıldı

Hatay’da depremde yıkılan Özkan City Blokları’nda 97 kişinin ölümüyle ilgili tutuklu bulunan AKP’li müteahhit İrfan Özkan serbest bırakıldı. Aileler, serbest bırakılmaya tepki gösterdi ve “6 Şubat’ın hesabı verilecek” dedi.

Hatay'da depremde yıkılan Özkan
  • Olayın Geçmişi: Hatay’da 97 kişinin öldüğü Özkan City Blokları’nın yapım sorumlusu olan AKP’li müteahhit Mehmet Özkan ve kardeşi İrfan Özkan, inşa ettikleri binaların kolonlarının kesildiği iddialarıyla suçlanıyordu.
  • Bilirkişi Raporu: Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün raporuna göre, binaların statik projeleri bulunamadı ve binanın kolonlarının kesildiği iddiaları doğrulanamadı. Ayrıca, karot numunelerinin minimum basınç dayanımı değerini sağlamadığı belirtildi.
  • Yapım Sorumluluğu: Bilirkişi raporunda, müteahhit, şantiye şefi, yapı denetim firması yetkilileri ve diğer ilgili kişiler asli kusurlu, belediyenin yapı kontrol birimi ise tali kusurlu bulundu.
  • Serbest Bırakılma: AKP’li müteahhit Mehmet Özkan’ın kardeşi İrfan Özkan, tutukluluğunun ardından serbest bırakıldı.
  • Tepkiler: Deprem mağduru aileler, serbest bırakılmaya tepki göstererek, yaşadıkları çaresizliği unutmadıklarını ve hesap sorulacağını belirtti.