Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da korkutan orman yangını

Hatay’ın Hassa ilçesindeki Akbez Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı.

Hatay’ın Hassa ilçesindeki Akbez
Yangının Çıkış Nedeni Henüz Belirlenemedi

Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede yaklaşık 2 hektarlık alana yayıldı. Yangının fark edilmesi üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale için 2 helikopter, 4 ilk müdahale aracı, 8 arazöz ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yönlendirildi.

Havadan ve Karadan Yoğun Müdahale

Ekiplerin hızlı ve koordineli çalışmaları sayesinde yangın kontrol altına alınırken, bölgede bulunan bir sondaj makinesi de yangından zarar gördü. Yangının tamamen söndürülmesi ve yeniden alevlenme riskinin ortadan kaldırılması için soğutma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Yetkililerden Açıklama

Yetkililer, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını ve yangınla mücadelede özverili bir şekilde çalışan tüm ekiplere teşekkür ettiklerini belirttiler. Ayrıca vatandaşların orman yangınlarına karşı duyarlı olmaları ve şüpheli durumları derhal bildirmeleri gerektiği vurgulandı.