Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’daki Depremzede Azmiyle Hayata Tutundu

Hatay’da depremde evi ve iş yeri yıkılan Fatma Bakır, bir yıl önce taşındığı mahallede açtığı 12 metrekarelik iş yerinde hayatını yeniden inşa ediyor. Azmiyle takdir toplayan Bakır, kendi ayakları üzerinde durarak yaşamını sürdürüyor.

Hatay'da depremde evi ve
Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan şehirlerden biri olan Hatay’da, binlerce bina ve iş yeri yerle bir oldu. “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremde, birçok esnaf işlerini başka ilçelerde sürdürmek zorunda kaldı. Bu esnaflardan biri olan Fatma Bakır, deprem anında Antakya ilçesi Esentepe Mahallesi’nde bulunuyordu. Butik işlettiği iş yeri ve evi depremde yıkıldı. Depremden birkaç ay sonra Yayladağı ilçesi Şenköy Mahallesi’ne yerleşen Bakır, burada yeni bir başlangıç yaptı.

Yeni Hayat, Yeni Başlangıç

Yeni yerleştiği mahallede bir iş yeri açan Bakır, erkek ve kadın giyim ürünleri satarak hayata tutunmaya devam ediyor. 12 metrekarelik küçük dükkânında, köylülerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışarak, yaşamını sürdürüyor.

“Hayata Tutunmaya Devam Ediyoruz”

Depremden son anda kurtulmayı başaran Fatma Bakır, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Deprem anında hemen çökme olmadı ama tavanlar direkt çökmeye başladı. Depremde son anda evden çıkmayı başardık. Ev yıkılmadı, tam çökmedi ama sonradan evimiz yıkıldı. Burada bir ev tuttuk. Sonradan da burayı işletmeye başladık. Ufak tefek çok şükür idare ediyoruz. Çocuk giyim, bayan iç ve dış giyim, kozmetik ürünleri satıyoruz. Köylünün ne ihtiyacı varsa onu karşılamaya çalışıyoruz. Fiyatlarımız 150 TL ile 850 TL arasında değişiyor. Hemen hemen bir yıl oldu işletmeye başlayalı. En azından ihtiyaçlarımızı karşılamaya yetiyor, çok şükür. Antakya’daydık. İki katlı bir giyim mağazamız vardı. Orası yıkıldıktan sonra buraya geldik. Olmuyor, illa bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyoruz. Allah nasip ederse evlerimize gidip oturana kadar burada olacağız ve iş yerimizi işletmeye devam edeceğiz. Hayata tutunmaya devam ediyoruz.”

Fatma Bakır, zorlu koşullara rağmen gösterdiği azim ve kararlılıkla birçok kişiye ilham kaynağı oluyor.