Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayvanseverlerden sahipsiz hayvanlar için protesto

Ankara’da Anıtpark’ta toplanan bir grup hayvansever, sahipsiz hayvanlara yönelik “Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne karşı protesto gösterisi düzenledi.

Ankara'da Anıtpark'ta toplanan bir
Hayvanlara Özgürlük Platformu’nun Tepkisi

Grup adına açıklama yapan Hayvanlara Özgürlük Platformu Üyesi Merve Çınar, tüm canlıların değerli olduğunu ve korunması gerektiğini vurguladı. Çınar, “Toplum sağlığını riske atacak şekilde saldırgan olan hayvanların uzmanlar tarafından rehabilite edilerek topluma kazandırılması gerektiğine inanıyoruz. Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır. İnsana da çocuğa da sessiz canlarımıza da uygulanacak her türlü katliama karşıyız, reddediyoruz. Talebimiz bu yasanın geri çekilmesidir.” ifadelerini kullandı.

Siyasi Destek ve Katılım

Eyleme, CHP Ankara milletvekilleri Aliye Timisi Ersever ve Semra Dinçer ile Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu da katılarak birer konuşma yaptı. Milletvekilleri ve Baro Başkanı, hayvan haklarının korunmasının önemine dikkat çekerek, yasa teklifine karşı çıktıklarını dile getirdiler.

Eylem Olaysız Sona Erdi

Grup, yapılan açıklamaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Hayvanseverler, sahipsiz hayvanların haklarını korumak için mücadeleye devam edeceklerini belirttiler.