Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Vergi Politikalarını Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamalarda vergi politikaları ve ekonomik yönetim stratejilerine ilişkin önemli detaylar paylaştı. Şimşek, az kazanandan en az vergiyi almak için yeni bir sistem kuracaklarını ancak yüksek gelir gruplarını uyararak vergi kaçırma ve kayıt dışı faaliyetlere yönelik cezaların ağırlaştırılacağını belirtti. Bu çerçevede denetimlerin sıklaştırılacağını ve yapay zeka teknolojisinin daha etkin bir şekilde kullanılacağını vurguladı.

Ekonomik büyüme hedeflerine de değinen Şimşek, enflasyondaki düşüşün reel olarak ücretlere yansıyacağını ve bu yılın sonunda enflasyonun yüzde 40 civarına düşmesini beklediklerini ifade etti. Ayrıca bütçe dengelerini korumanın önemine dikkat çekerek, popülist söylemlere karşı olduklarını ve ekonomik dengeleri gözeterek refah artışını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Şimşek, vergi düzenlemelerine ilişkin olarak kuyumcu, doktor ve avukatların beyan ettikleri gelirlerin düşük olduğunu ve hasılat tespitine yönelik denetimlerin artırılacağını dile getirdi. İşletmelerde yapacakları hasılat tespitlerinin önemine vurgu yaparak, beyanların gerçek hasılatla uyumlu olup olmadığını kontrol edeceklerini ifade etti.

Son olarak, Türkiye’nin ekonomik istikrarını uluslararası normlara uygun bir şekilde sağladıklarını ve risk primlerindeki düşüşün bunun bir göstergesi olduğunu belirten Şimşek, gelecek dönemde daha fazla kayıt dışı ekonomiyle mücadele ederek bütçe dengesini iyileştireceklerini sözlerine ekledi.