Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uşak’ta yangın paniği: Evler tahliye edildi

Uşak’ta iki ayrı noktadaki ormanlık alanlarda çıkan yangınlara ekiplerin karadan müdahalesi devam ediyor. Yangınların çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini ifade eden Ergün, “Kızılcaören köyümüzde tedbir amaçlı 11 evi tahliye ettik” dedi

Uşak'ta iki ayrı noktadaki

Uşak’ta iki ayrı noktadaki ormanlık alanlarda çıkan yangınlara ekiplerin karadan müdahalesi devam ediyor.

Uşak Valisi Turan Ergün, Banaz ilçesine bağlı Kızılcaören ile Kuşdemirler köyleri arasındaki orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunarak, Banaz Kaymakamı Cuma Emeç ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz’den bilgi aldı.

Vali Ergün, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 15.50 sıralarında Kızılcaören köyü ve kent merkezine bağlı Kayaağıl köyü yakınlarında orman yangını ihbarları aldıklarını belirtti.

Yangınların çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini ifade eden Ergün, “Kızılcaören köyümüzde tedbir amaçlı 11 evi tahliye ettik. Yangına hem havadan hem de karadan ciddi müdahaleler yapıldı. Banaz’daki yangına 4 helikopter ve 2 uçakla müdahale ediliyor. Karadan ise Uşak ve çevre illerden 95 araç ve 309 personel ile müdahale devam ediyor. Şu anda karadan yangına müdahale sürüyor.” dedi.

Vali Ergün, Kayaağıl köyündeki yangına da karadan müdahale edildiğini belirterek, “Kayaağıl’daki yangına 44 araç ve 112 personelle müdahale ediyoruz. 2 helikopter de bu bölgeye müdahale etti. Burada herhangi bir yerleşim yeri tehdidi yok.” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yangınları yakından takip ettiğini ve sürekli irtibat halinde olduklarını vurgulayan Vali Ergün, yarın sabah saatlerinden itibaren yangınlara yoğun hava müdahalesinin devam edeceğini aktardı. Ayrıca, gece boyunca yangın durumunu izlemek için gece görüşlü helikopterin keşif uçuşları yaptığını da ekledi.

Kuşdemirler ile Kızılcaören köyleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangına, 4 helikopter, 2 uçak, çok sayıda arazöz, itfaiye aracı ve iş makineleriyle müdahale ediliyor. Benzer şekilde, Kayaağıl köyü yakınlarındaki Karabol mevkiinde çıkan orman yangınına da ekiplerce yoğun müdahale devam ediyor.