Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bingöl’de inşaat kazası can aldı: 1 ölü, 1 yaralı

Bingöl’ün Garip köyünde inşaat halindeki bir ahırın çökmesi sonucu bir işçi hayatını kaybetti, bir işçi ise yaralandı.

Bingöl'ün Garip köyünde inşaat

Bingöl’ün Garip köyünde inşaat halindeki bir ahırın çökmesi sonucu bir işçi hayatını kaybetti, bir işçi ise yaralandı.

Büyükbaş hayvanlar için yapımı süren ahırın çatısı, henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. İhbar üzerine olay yerine UMKE, AFAD, 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Enkaz altında kalan işçilerden S.Ş.Ö. (45) olay yerinde yaşamını yitirirken, yaralanan H.A. ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. S.Ş.Ö’nün cenazesi otopsi için hastane morguna götürüldü.

Soruşturma başlatıldı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, olay yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Vali Usta, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbar üzerine ekiplerin hızla köye sevk edildiğini belirtti.

İnşaatı süren 100 büyükbaş hayvan kapasiteli ahırın çatısının çöktüğünü ifade eden Usta, teknik sorunlar nedeniyle işletme sahibinin müteahhidi bilgilendirdiğini ve işçilerin habersiz çalışırken çatının çöktüğünü söyledi.

Usta, bir işçinin hayatını kaybettiğini, yaralanan işçinin ise hastaneye kaldırıldığını belirtti ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Ayrıca, Valilik olarak eksikliklerle ilgili idari tahkikat başlatıldığını ifade etti.

Vali Usta, “Ayrıntılı bir inceleme yapılıyor. Olayla ilgili adli tahkikat devam ediyor. Valilik olarak eksikliklerle ilgili idari tahkikat başlatıyoruz. Çok acı bir durum. İşçiler Bingöl’den değiller, buraya çalışmaya gelen arkadaşlar olduğunu düşünüyoruz. Merhum arkadaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı arkadaşımıza da acil şifalar diliyoruz. Bir daha böyle acı ve elim olayları Bingöl’ümüze, milletimize Rabb’im yaşatmasın. Bingöl’ümüze ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.