Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’in Gazze Kentine Yönelik Saldırılar: Binlerce Filistinli Güvenli Bölgelere Kaçıyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik artan saldırıları sonucunda binlerce Filistinli, güvenli bölgelere kaçmaya çalışıyor. İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri, Gazze kentinin güneybatısındaki Derac, Rimal, Sanayi, Tel el-Hava, Tuffah ve Eski Şehir gibi pek çok bölgeyi yoğun şekilde bombaladı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne

AA muhabirinin aktardığına göre, saldırılar nedeniyle bölgede onlarca ölü ve yaralı bulunmakta olup, binlerce Filistinli de yoğun bombardımanın etkisiyle kuzeye doğru kaçış yollarına düştü. İsrail askeri araçları da Tel el-Hava, Rimal mahalleleri ile Sanayi bölgesi eteklerine girerek operasyonlarını sürdürüyor.

Yoğun bombardımanın devam etmesi nedeniyle ambulans ve sağlık ekiplerinin bölgeye ulaşamadığı belirtiliyor; bu durumun yaralıların sayısını artırdığı ifade ediliyor. Görgü tanıkları, Gazze kent merkezinde şiddetli patlama seslerinin duyulduğunu ve patlamanın etkilerinin Gazze Şeridi’nin diğer bölgelerinde de hissedildiğini aktarıyor.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’nın dünkü açıklamasına göre, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 38 bin 153 Filistinlinin öldüğü, 87 bin 828 Filistinlinin ise yaralandığı bildirilmişti.